Nigériai chin-chin
2017. március 28. írta: Oyinboland

Nigériai chin-chin

A chin-chin egy igazi kemény és ropogós nassolnivaló.
Sokszor szokták ezt italok mellett fogyasztani, ez is egy igazi buli kellék.

Nagyon egyszerű az elkészítése, ennek is több fajtája van. Én a kedvenc receptemet osztom meg amelyik nekem és a páromnak is a legjobban elnyerte a tetszését. 

Hozzávalók:

Tészta:
- 1 kg liszt ( én BL55-öst használtam)
- 200 g margarin
- 150 ml tej 
- 100 g cukor 
- 0,5 teáskanál só
- 0,5 teáskanál sötőpor
- 1 púpos teáskanál szerecsendió

A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd a tejben feloldjuk a cukrot.
A vajat apránként morzsoljuk a liszttel. Majd a cukros tejet apránként hozzáadjuk. 
FONTOS! Mivel minden liszt különböző, ezért nem biztos hogy pont megfelelő lesz az állaga a tésztának. Egy keményebb, de nyújtható tésztát kell kapnunk, így szükség szerint vízzel puhábbra, vagy liszttel keményebbre gyúrhatjuk a tésztát.
FONTOS! Mivel a tészta vajas, ezért ha könnyebben akarunk dolgozni a tésztával érdemes elnegyedelni, s amíg egy negyedével dolgozunk a többit hűtőben tárolni.

Ezek után kinyújtjuk a tésztát. Én olyan 1-1.5 centisre nyújtom, felcsíkozom majd a csíkokból kis kockákat vágok. Lehet nagyobb csíkokban is hagyni, de én szeretem hogy ilyen kis apró. 
FONTOS! A sütés előtt érdemes egy nagyobb adagot előkészíteni, mivel hamar sül, így később nem kell kapkodni.

Papírtörlővel egy nagyobb tálat kibélelünk, s bő olajban kisütjük. Pontosan annyit érdemes tenni az olajba, amennyi épp elfér többet semmikép sem szabad, mert akkor összeragad. 

TIPPEK:
1. Ha nagyon sok olaj csepeg ki a chin-chin-ből érdemes papírtörlőt cserélni.
2. Mindig legyen hozzá olyan ital amit szívesen fogyasztunk, hiszen nagyon száraz, s emellett kihagyhatatlan kelléke is.
3. Ha ilyen nagy mennyiséget készítünk vagy többet érdemes egy jól lezárható dobozban, esetleg befőttes üvegben tárolni. Sokáig eláll, s bármikor előlehet venni ha Nigériai vendégeink érkeznének. Biztos siker!

A bejegyzés trackback címe:

https://oyinboland.blog.hu/api/trackback/id/tr7812383795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása